Paris - Roubaix

BMC laat supertalent Küng debuteren in Parijs-Roubaix

De 21-jarige Zwitser Stefan Küng mag zondag zijn debuut maken in Parijs-Roubaix. De BMC-renner won afgelopen weekend de Volta Limburg Classic en wordt daarvoor beloond met een plaats in de ploeg voor de Helleklassieker.

Küng werd vorig jaar Europees kampioen op de weg en in het tijdrijden bij de beloften en geldt als één van de grootste talenten van het peloton. In eigen land wordt hij zelfs gezien als de opvolger van Fabian Cancellara.

Vrijdag etaleerde hij nog zijn uitstekende vorm in de Driedaagse De Panne-Koksijde met een tweede plaats in de tijdrit na wereldkampioen Bradley Wiggins. Een dag later won hij de Volta Limburg Classic, meteen ook zijn eerste zege bij de profs.

Bij BMC springen ze voorzichtig om met hun goudhaantje. "Küng was als eerste reserve aangeduid voor de Ronde, maar uiteindelijk hebben we voor mannen met meer ervaring gekozen en beslist om zijn debuut een jaartje uit te stellen", zegt ploegleider Valerio Piva.

Zondag is hij er wel bij in Parijs-Roubaix. "Hij vervangt Silvan Dillier. De overige namen zullen wellicht dezelfde zijn als die van de Ronde van Vlaanderen. Dinsdag gaat Küng de stenen van Roubaix al eens verkennen samen met Fabio Baldato en Erik Zabel. Donderdag volgt nog een tweede verkenning met de rest van de ploeg."

Stefan Küng is niet het enige jonge talent in de BMC-rangen. Ook onze landgenoot Dylan Teuns, de Australische wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Campbell Flakemore en de Duitser Rick Zabel worden een grote toekomst voorspeld.


Misschien ook interessant: