Driedaagse van De Panne

Wiggins oppermachtig in tijdrit, verbluffende Kristoff eindwinnaar

Alexander Kristoff heeft de eindzege van de Driedaagse De Panne binnengehaald. Met een derde tijd in de tijdrit hield hij dagwinnaar Wiggins en beste Belg Devolder af.

In de strijd voor de tijdritzege was er eigenlijk maar één favoriet: de verbeten start van Bradley Wiggins was veelbelovend en hij maakte die belofte waar bij het tussenpunt en aan de finish.

De wereldkampioen was tien seconden sneller dan de Zwitserse neoprof Stefan Küng, "de nieuwe Cancellara". Küng was samen met Wiggins de enige die onder de 18 minuten bleef.

Hij beloont zichzelf zo met een vierde plaats in het eindklassement, want hij neemt nog de Lotto-Soudal-renners Bak en De Bie te grazen.

In de strijd om de eindzege ging het tussen Kristoff en Stijn Devolder, die exact tien jaar geleden al eens deze Driedaagse won. Een sprinter tegen een tijdrijder leek een ongelijke strijd, maar dat was het niet.

De tussentijd van Kristoff was al uitstekend en aan de streep in De Panne was hij zelfs een seconde sneller dan uitdager Devolder. Kristoff bewijst meer dan klaar te zijn voor de Ronde.


Misschien ook interessant: