La Haie-Fouassière

Gougeard volgt zichzelf op in Loire-Atlantique

Alexis Gougeard heeft de 16e editie van de Classic Loire-Atlantique gewonnen. De Fransman kwam in eigen land solo over de finish in La Haye-Fouassière, nabij Nantes. De Italiaan Marco Marcato bleef drie seconden later Anthony Delaplace voor in de strijd om de derde plaats. Op de erelijst volgt Gougeard zichzelf op.

Verschillende ontsnappingspogingen kleurden het begin van de wedstrijd, maar pas na 40 kilometer kwam de vlucht van de dag tot stand. Julien Duval waagde zijn kans en kreeg het gezelschap van Bryan Nauleau, Kévin Reza en Hugo Houle. Vrij snel sprokkelden ze een voorsprong van een halve minuut bij elkaar.

Een twintigtal kilometer later maakten uit het peloton nog 11 andere renners de sprong naar voren. Onder hen ook Thomas Voeckler en onze landgenoot Sebastien Delfosse.
Onder impuls van het harde werk van Topsport-Vlaanderen en Cofidis schommelde de voorsprong lange tijd tussen een halve minuut en één minuut, maar finaal moest het peloton zich gewonnen geven.

Het was Gougeard die op 7 kilometer van de finish in de aanval trok. Op 4 kilometer van de streep kwam er nog een hergroepering, maar Gougard gaf zich niet gewonnen en plaatste een nieuwe versnelling. Met succes en goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen, de derde in zijn carrière.


Misschien ook interessant: