Paris - Nice

Sanchez rijdt Contador uit de leiderstrui

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Spanjaard Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) heeft de zevende rit in Parijs-Nice gewonnen. Hij had aan de aankomst 50 seconden voor op Antonio Colom. Alberto Contador ging helemaal stuk in de slotkilometers. Sanchez is meteen de nieuwe leider.

De zevende rit liep over een geaccidenteerd parcours, ideaal voor renners die er graag op uit trekken. Een groep van tien reed lange tijd voor het peloton uit. Met nog een 30-tal kilometer voor de boeg stak Antonio Colom in het peloton het vuur aan de lont.

Hij kreeg leider Contador, Luis Leon Sanchez, Sylvain Chavanel, Jens Voigt en Fränk Schleck mee. De vroege vluchters werden één voor één opgeraapt.

Op tien kilometer van de streep stoof Luis Leon Sanchez, de tweede in de stand, weg uit de kopgroep. Contador kon niet reageren. Meer zelfs, de Spanjaard zag zijn medevluchters één voor één van achter zijn rug wegrijden.

Sanchez liet het niet aan zijn hart komen en reed onbedreigd naar de ritzege en de gele leiderstrui. Contador stortte helemaal in en eindigde op bijna drie minuten van zijn landgenoot.

"Contador heeft veel talent, maar hij moet nog veel leren", reageerde Armstrong via zijn Twitter-pagina.

Sylvain Chavanel: "Die inzinking is niet goed voor hem, maar wel goed voor het wielrennen. We hebben kunnen zien dat hij menselijk is. Maar ik zie Contador nog aanvallen. De ploeg van Sanchez wacht nog een zware slotrit morgen."


Misschien ook interessant: