Tirreno - Adriatico

Cancellara is snelste tegen de klok, Quintana pakt eindwinst

Fabian Cancellara heeft getoond dat hij klaar is voor de klassiekers. De Zwitser was de sterkste in de slottijdrit van de Tirreno-Adriatico. Nairo Quintana gaf zijn blauwe leiderstrui niet meer uit handen.

Fabian Cancellara (Trek) was vandaag oppermachtig in het Italiaanse San Benedetto del Tronto. De Zwitser finishte na 11 minuten en 23 seconden en deed zo 4 seconden beter dan Adriano Malori (Movistar), de winnaar van vorig jaar. Vasil Kirijenka (Team Sky) werd 3e op 9 seconden.

In het algemeen klassement verloor Quintana (Movistar) terrein, maar zijn bonus van 39 seconden bleek genoeg om de eerste Colombiaanse eindzege in de 50e Tirreno-Adriatico op zijn naam te schrijven.

Ook de rest van het podium blijft ongewijzigd. De Nederlander Bauke Mollema (Trek) eindigt als 2e op 18 seconden, Rigoberto Uran (Etixx Quick.Step) pakt brons, met 31 seconden achterstand op zijn landgenoot Quintana.