Team van Jolien D'Hoore mikt op wereldtop

Wiggle Honda, de ploeg van Belgisch kampioene Jolien D'Hoore, heeft gisteren haar nieuwe truitjes geshowd op de ploegvoorstelling in Gent. "We willen het hele wielerjaar domineren en nummer 1 van de wereld worden", deed ploegleidster Rochelle Gilmore de ambities van het team uit de doeken.

Jolien D'Hoore maakte dit jaar de overstap naar Wiggle Honda Pro Cycling. Het vrouwenteam is bezig aan zijn derde jaar in het peloton. Op de voorstelling in Gent, waar het team traint voor de Omloop Het Nieuwsblad, werden de ambities niet onder stoelen of banken gestoken.


"Ons doel? Wedstrijden winnen", zei Rochelle Gilmore, zelf ex-toprenster. "Elke renster in ons team kan een race winnen, maar onze atletes willen niet alleen zelf winnen, ze willen ook het vrouwenwielrennen groot maken. Dat zit in ons DNA."

Ook Belgisch kampioene Jolien D'Hoore moet bijdragen aan dat succes. Ze mag van het team het baan- en wegwielrennen combineren. Dit weekend mag ze al proberen om de Omloop Het Nieuwsblad naar haar hand te zetten.

"We hebben het team versterkt en we kunnen nu elk soort wedstrijd aan", zei Gilmore. "We willen het hele wielerjaar domineren van begin tot einde. Vorig jaar eindigden we derde op de UCI-ranking. Het doel voor dit jaar is duidelijk: nummer 1 van de wereld worden."

Een andere opvallende aanwezige in Gent was Marc Coucke. "Vrouwenwielrennen verdient meer aandacht", tweette de KV Oostende-voorzitter.


Misschien ook interessant: