Etixx-Quick Step haalt Gaviria en Contreras binnen

Het nieuwe wielerseizoen moet nog goed en wel op gang geschoten worden, maar Etixx-Quick Step is al volop bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen. Fernando Gaviria (20) en Rodrigo Contreras (20) hebben een contract voor twee seizoenen bij de Belgische ploeg getekend.

De interesse van Etixx-Quick Step in het Colombiaanse duo was geen geheim. Gaviria, een sprinter, en Contreras, een klimmer, stonden al een tijdje op de radar van ploegmanager Patrick Lefevere, die onder meer in de Ronde van San Luis een bevestiging van hun talentvolle benen kreeg.

De Belgische ploeg liet de tandem vanmiddag testen afleggen in Leuven en gaf hen prompt een contract voor 2016 en 2017. "We zijn heel tevreden met het akkoord, aangezien we deze twee renners al een jaar volgen", reageert Lefevere.

"Het was leuk om eindelijk eens met hen te praten. Ik denk dat het goeie jongens zijn. Ze zijn gemotiveerd en het zijn renners met kwaliteit."

Gaviria zou aan het einde van dit seizoen nog kunnen aansluiten als stagiair. "Daar zullen we later over beslissen", zegt Lefevere. "We hebben ook zijn wens besproken om in 2016 deel te nemen aan de Spelen in Rio op de piste. We respecteren en steunen zijn beslissing. Volgend jaar krijgt hij een programma waarmee hij in de beste conditie naar Rio zal kunnen trekken."

   Fernando Gaviria (winnaar in het omnium op het WK piste): "Deze ploeg was mijn eerste keus. Ik hou van dit team en bewonder Mark Cavendish. In de Ronde van San Luis heb ik hem voortdurend in de gaten gehouden om zoveel mogelijk te leren. Het is geweldig om in een ploeg te komen die zo met massasprints bezig is. Ik wil hier veel leren."
   
Rodrigo Contreras (5e in de Ronde van San Luis): "Ik ben in de wolken met deze kans. Etixx-Quick Step is in een van de beste ploegen ter wereld. Ik ben een klimmer, maar ik hou ook van tijdrijden. Rigoberto Uran, die voor deze ploeg fietst, is mijn idool. Het is een droom om van hem te kunnen leren."

[i][/i]


Misschien ook interessant: