World hour record (F)

Vos: 'Uurrecord niet voor 2017 '

Het werelduurrecord heeft deze weken de wielerwereld in zijn greep. Bij de mannen onderneemt de ene na de andere renner een poging en ook bij de vrouwen staat er een aanval gepland. Marianne Vos volgt alle ontwikkelingen, maar denkt voorlopig nog niet aan een eigen poging. "Nee, ik ben er niet mee bezig. Momenteel heb ik andere zorgen."

Vos verloor onlangs haar wereldtitel veldrijden, mede door een hamstringblessure. "Die blessure moet eerst volledig herstellen. Daar heb ik nog zeker anderhalve maand voor nodig. Ik richt me dit jaar op het wegseizoen en op het mountainbiken."

Ze heeft er al wel eens over nagedacht. "Maar dit jaar ga ik het zeker niet doen. Ik heb er ook met niemand over gesproken. En in 2016 ga ik het ook niet doen. Wellicht tegen het einde van mijn carrière."

Het werelduurrecord bij de vrouwen staat al op naam van een Nederlandse, Leontien van Moorsel. Zij kwam in 2003 tot een afstand van 46,065 kilometer. Op 28 februari doet de Britse Sarah Storey een poging dat record te verbeteren.


Misschien ook interessant: