Steegmans: 'In mijn hoofd was ik al gestopt'

Gert Steegmans is klaar voor een nieuwe start. Steegmans ruilde tijdens de winter het shirt van Omega Pharma - Quick Step voor dat van het Amerikaanse team Trek en heeft weer plezier op de fiets. "Ik wil nog eens een grote koers winnen, welke maakt me niet uit."

Het verhaal van Steegmans bij de Belgische ploeg van Patrick Lefevere liep na vier seizoenen af met een sisser. Steegmans kreeg geen nieuw contract en de carrière van de 35-jarige Steegmans hing aan een zijden draadje.

"Ik was al gestopt. In mijn hoofd had ik al de klik gemaakt. Voor mezelf had ik uitgemaakt dat ik zou stoppen als ik half oktober geen nieuwe ploeg zou hebben."

"Maar toen hebben mijn vrouw en andere mensen rond mij gezegd: "Wil je echt zo stoppen?" Nee natuurlijk niet, dus heb ik iedereen die ik ken binnen de wielerwereld nog eens gebeld.  Drie ploegen waren geïnteresseerd, maar Trek was het snelste en het meest concreet."

"Ik wist dat de ploeg al even interesse had, maar dat ze in eerste instantie andere plannen hadden. Ik kon stoppen en gaan werken, maar ik wilde niet stoppen na zo een slecht seizoen. Ik voel me nog niet versleten."

Na vier jaar bij een Belgische ploeg moet Steegmans zich aanpassen aan een nieuwe omgeving, maar hij voelt zich goed in het witte shirt van Trek. "Mij maakt het allemaal niet zoveel uit, maar verschillende renners zijn al komen zeggen dat ze onze uitrusting mooi vinden."

"Ik bekijk mijn carrière nu ook jaar per jaar, maar zolang de sfeer zo goed is binnen de ploeg kan mijn carrière nog lang duren. We hebben een vreemde mix van jong talent en oudere renners, maar iedereen lijkt wel een neo-prof: niet zo dom, maar wel heel gretig. Ik heb weer veel plezier in het fietsen."

En met het plezier, komt ook de ambitie terug. "Ik wil nog eens een grote koers winnen, welke maakt me niet uit."


Misschien ook interessant: