Van der Poel blijft BKCP tot 2018 trouw

Voor Mathieu van der Poel en zijn ploeg BKCP-Powerplus is het een week om in te kaderen. De kersverse wereldkampioen liet zijn regenboogtrui dit weekend twee keer blinken en heeft meteen zijn contract met een jaar verlengd.

Het vorige contract van Mathieu van der Poel (20) liep tot eind 2017, maar zijn ploeg BKCP-Powerplus laat er geen gras over groeien. De wereldkampioen zette dit weekend zijn krabbel onder een verbintenis tot 2018.

"De ploeg heeft mij een mooi voorstel gedaan en ik hoefde niet lang na te denken om er mijn handtekening onder te plaatsen", legt Van der Poel uit. "Mijn contract werd verbeterd en verlengd."

"Financieel kan ik een flinke stap vooruit zetten. Dat is niet onbelangrijk, maar op mijn leeftijd is dat niet het allerbelangrijkste. Ook de werkomgeving blijft een punt."

"Mijn nieuwe overeenkomst betekent dat ik tot mijn 23e in het veld actief blijf. Of ik daarna de stap naar de weg zet, is een vraag waar ik momenteel mijn hoofd nog niet over breek. Dat zie ik dan wel. Als ik die stap wil zetten, is dat op die leeftijd nog altijd geen probleem."


Misschien ook interessant: