Hoogstraten, Cyclo-cross

Van der Poel rondt in Hoogstraten een perfect weekend af

Mathieu van der Poel lijkt de jongste crossen onklopbaar. De Nederlandse wereldkampioen pakte in de Superprestige-manche van Hoogstraten zijn tweede overwinning van dit weekend na alweer een demonstratie. Kevin Pauwels en Wout van Aert mochten Van der Poel vergezellen op het podium. Van der Poel blijft ook leider.

Wie dacht dat de batterij van Mathieu van der Poel na gisteren leeg was, had het fout. De wereldkampioen kneep er al tijdens de eerste ronde tussenuit.

Nys en vooral Van Aert waren meteen op achtervolgen aangewezen na een valpartij. Het sein voor Pauwels om op te staan. Samen met Van der Haar probeerde hij de spanning in de race te houden.

Maar dichter dan vijf seconden kwam het jagende duo niet. Van der Poel verzwakte op geen enkel moment en ook een lekke band en een schuiver konden de regenboogtrui geen halt toeroepen.

Van Aert vocht terug en vloog nog voorbij Van der Haar naar de derde stek. Belgisch kampioen Klaas Vantornout vervolledigde de top vijf.

Met nog één manche voor de boeg blijft Mathieu van der Poel de plak zwaaien in de Superprestige. In Middelkerke verdedigt hij volgend weekend een voorsprong van twee punten op Pauwels.

Mathieu van der Poel won meteen zijn tweede wedstrijd in de regenboogtrui. "Ik heb afgezien vandaag. Het was een lastig parcours en Kevin bleef druk zetten."

"Ik start graag snel en had meteen een gaatje. Ik heb nog getwijfeld om Pauwels te laten terugkomen, maar als je alleen blijft rijden, ben je zeker. Al maak ik het mezelf zo niet gemakkelijk."

"Het is de eerste keer dat ik een dubbel weekend zo goed verteer. Ik kan mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Sinds Diegem verloor ik nog niet. Ook in Middelkerke wil ik winnen want het blijft spannend voor eindwinst. Ik heb twee punten voorsprong op Pauwels. Zonder materiaalpech moet dat voldoende zijn."

Kevin Pauwels reed als tweede over de finish. "Van der Poel was aan het spelen. Telkens ik dichter kwam, versnelde hij weer. Dat is heel vervelend. Het viel nooit stil."

"Het was een lastig parcours en we moesten meteen voluit gaan. Het was ook al de tweede wedstrijd van het weekend. Mijn rug kreeg het zwaar te verduren, maar ik had al bij al wel een goeie dag."

"De eindwinst? Alleen als Van der Poel plots een mindere dag heeft in Middelkerke is het nog mogelijk, maar ik vrees ervoor."


Misschien ook interessant: