Lefevere test Gaviria: 'Hoop dat hij Cavendish opvolgt'

Patrick Lefevere test eind februari Fernando Gaviria. De manager van Ettix-Quick.Step volgt de 20-jarige Colombiaan, die vorige maand twee keer Mark Cavendish vloerde in een massaspurt in de Ronde van San Luis, al een jaar. Maar er zijn kapers op de kust. Niet alleen Gaviria komt trouwens testen, maar ook zijn landgenoot Rodrigo Contreras, eveneens 20 en klimmer, die de jongerentrui won in San Luis.

Gaviria verraste de wielerwereld, toen hij twee keer na elkaar Cavendish klopte in Argentinië op zijn terrein. Lefevere was echter niet zo verrast.

"Een jaar geleden kreeg ik een tip en sindsdien ben ik die gasten in de gaten gaan houden", zegt Lefevere in Het Laatste Nieuws en de Mediahuis-kranten.

"Hun resultaten bij de jeugd zijn indrukwekkend. Dan is het de moeite om hen te blijven volgen: Kwiatkowski en Sagan hebben bewezen dat toppers bij de junioren ook toppers bij de profs kunnen worden."

Lefevere legde contacten met de renners en wou hen eind vorig jaar een voorstel doen, maar in plaats van hen naar Europa te halen, wou hij met hen praten toen zijn team naar Argentinië ging. "Nu blijkt dat een vergissing", beseft Lefevere.

"Die twee deden het zo goed in San Luis dat iedereen nu heeft gezien dat het toptalenten zijn. Plots hebben ze ook elk een manager of vijf. Het gaat me veel meer kosten om hen vast te leggen dan een maand geleden."

Lefevere regelde wel een test voor de twee later deze maand. De Colombianen zijn dan in de buurt voor het WK baanwielrennen in Parijs.

"Ze worden volledig doorgelicht. Ze doen fysieke testen en hebben een persoonlijk gesprek met mij. Niemand tekent voordat dat is gebeurd. Ik wil weten welk vlees ik in de kuip heb."

Lefevere voorspelt alvast Gaviria een mooie toekomst: "Ik hoop dat hij de opvolger van Cavendish wordt. Binnen dezelfde ploeg."

De teambaas ziet alvast ruimte. "Wij hebben 270 koersdagen per jaar, waarvan Mark er 90 rijdt. Er blijft genoeg over voor een tweede sprinter. Ik ben trouwens al een hele tijd op zoek naar een tweede sprinter. Met Andrew Fenn en Gert Steegmans is het de voorbije jaren niet gelukt."


Misschien ook interessant: