World Championship, Road, Elite

Van der Poel: 'Ik tip op Kevin Pauwels'

Mathieu van der Poel wordt door velen naar voren geschoven als dé topfavoriet voor het WK in Tabor. Zelf tempert hij de verwachtingen. "Ik voel me heel goed en heb echt naar deze wedstrijd toegeleefd, maar ik ben zeker niet de enige die kan winnen."

Van der Poel heeft zijn favorietenrol te danken aan zijn goede prestatie van vorige week in Hoogerheide. "Ik deed dankzij die overwinning heel veel vertrouwen op. Het is leuk om met zo een prestatie richting een WK te kunnen trekken.""Ik trainde ook goed deze week en ik voel me honderd procent klaar om te strijden voor de wereldtitel. Het zou mooi zijn mocht het zondag lukken", aldus Van der Poel, die vorig jaar de regenboogtrui bij de beloften aan Van Aert moest laten.

"Toen liep het niet verkeerd af door de stress of de druk. Ik was gewoon niet volledig in topconditie. Dat is nu absoluut wel het geval. Ik heb echt naar dit WK toegewerkt. Ook mentaal ben ik veel sterker. Ik ben er helemaal klaar voor."

Plant Van der Poel zondag ook een onemanshow zoals in Hoogerheide? "Ik plan de tactiek nooit op voorhand. Ik ben meer een renner die het moment zelf afwacht. Om eerlijk te zijn: ik heb nog niet echt aan de wedstrijd gedacht."

"Ik verwacht de traditionele namen, maar volgens mij zal de Fransman Francis Mourey ook goed zijn. Die staat er altijd op kampioenschappen. Toch is mijn topfavoriet Kevin Pauwels. Hij stak zich weg in Hoogerheide en het parcours is hem op het lijf geschreven. Ik ben goed, maar ik ben zeker niet de enige die kan winnen."

Vader Adrie van der Poel noemde Van Aert een "flauw ventje". Ook Mathieu vindt dat Van Aert zich niet mag wegsteken. "Als je naar het hele seizoen kijkt, dan is het logisch dat wij de topfavorieten zijn. Ik ben er zeker van dat Wout er zal staan. Hij is altijd goed op kampioenschappen."

Een strijd tussen de merkenploegen zal het volgens Van der Poel zeker niet zijn. "Iedereen wil die trui, van merkenbelangen is op zo een WK volgens mij geen sprake. Als je zelf de benen hebt, dan offer je je niet op voor een ander. Voor mij is het een wedstrijd als een ander. Ik win bijvoorbeeld even graag in Loenhout als op een WK."


Misschien ook interessant: