World Championship, Cyclo-cross, Elite

Van Aert: 'Van der Poel zal de koers moeten dragen'

Voor Wout van Aert blijft Mathieu van der Poel dé renner om zondag in de gaten te houden op het wereldkampioenschap veldrijden in Tabor (Tsj). "Hopelijk kunnen we in zijn buurt blijven", schuift hij de favorietenrol door naar zijn Nederlandse generatiegenoot. "Ik ga me helemaal kapot rijden. Hopelijk levert dat een mooi resultaat op."

"Ik ben bij de betere renners voor zondag", stelt Wout van Aert (20) twee dagen voor het wereldkampioenschap. "Iedereen zit met dezelfde zorg: Van der Poel. Hij stak er vorige zondag echt bovenuit."

"Tot vorig weekend stonden veel renners op hetzelfde niveau. Die rangorde is in Hoogerheide door mekaar geschud. Hij zal de koers moeten dragen. Hopelijk kunnen we in zijn buurt blijven, zeker in het begin van de wedstrijd."

"Ik was vorige zondag niet slecht, maar ik had niet dat supergevoel. Een minuut achterstand vond ik wel verrassend."

Volgens vader Van der Poel steekt Van Aert zich weg. "Pffft. Iedereen mag zijn mening hebben. Ik heb het ook gehoord en gelezen. Dat is zijn mening."

"Ik steek mij niet weg. Al voor Hoogerheide heb ik gezegd dat ik geen verstoppertje speel. Dat zou dom zijn. Ik sta altijd gemotiveerd aan de start van een Wereldbekerkoers. Zo zijn er niet veel meer. En ik was de tweede beste."

Wout van Aert (20) is de uittredende wereldkampioen bij de beloften. "Iedereen zou het normaal vinden als ik die titel verleng. Daar zou ik niet van kunnen genieten", legt hij zijn keuze voor de elite uit.

"Als ik bij de profs een prestatie lever, haal ik daar wel voldoening uit. Bij de beloften had ik niet veel meer te zoeken. Die titel had ik al.

"Raar, maar voor WK heb ik nog nooit stress gekend. Nu ook weer. Ik ben relaxed. Misschien omdat ik geen concrete ambitie heb. Ik pin me niet vast op een medaille, ik mag al trots zijn dat ik hier sta."

"Ik wil me gewoon zo hard mogelijk geven. Na een uur wil ik helemaal kapot zitten. En hopelijk levert dat een goed resultaat op."


Misschien ook interessant: