Tour de San Luis

Cavendish over Colombiaans sprinttalent: 'Erg indrukwekkend'

Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) maakt in Argentinië kennis met een jong sprinttalent: Fernando Gaviria. In de Ronde van San Luis heeft de Brit al twee keer zijn meerdere moeten erkennen in de 20-jarige Colombiaan. "Als pistier kan die het hoge tempo langer volhouden", vertelt Cavendish.

Fernando Gaviria heeft Mark Cavendish in de eerste en de derde etappe geklopt. "In die eerste rit heb ik mijn team wat laten zitten", vindt Cavendish. "Deze keer twijfelden we misschien iets te lang, maar Gaviria won verdiend."

Gaviria rijdt in Argentinië met de nationale ploeg van Colombia. "Ze gingen verschrikkelijk hard in de laatste honderden meters. En Gaviria is een pistier. En die kunnen zo'n hoog tempo langer volhouden. Erg indrukwekkend", vindt Cavendish, die het vak ook op de piste geleerd heeft.

"Ikzelf ben tevreden met mijn vorm. Ik wil hier in San Luis wel nog graag de nul van  het bord vegen. En nieuwkomers Lukasz Wisniowski en Fabio Sabatini doen het prima in onze ploeg." De 23-jarige Pool Wisniowski maakt de overstap van de belofteploeg van Quick-Step, de ervaren Italiaan Sabatini (29) reed vorig seizoen voor Cannondale.


Misschien ook interessant: