Franse bond schorst 'Michael' Schumacher

Stefan Schumacher gaat bij het TAS in beroep tegen de beslissing van de UCI om zijn schorsing van twee jaar van het Franse antidopingagentschap over te nemen. "Ik vind dit schandalig."

Vorige week raakte bekend dat de Internationale Wielerunie (UCI) Stefan Schumacher voor twee jaar schorste. Maar dat pikt de Duitser niet en hij stapt naar het TAS. "De UCI heeft niet eens de moeite genomen om de documenten te controleren", zegt Schumacher.

"Ik ben nooit gehoord geweest door de UCI en heb dus niet de kans gekregen om mij te verdedigen. Ik heb nooit doping genomen en heb ook niets te verbergen." De Duitser zette op zijn website de documenten van het AFLD, waarin hij twee keer aangesproken wordt met "Michael Schumacher".

Stefan Schumacher toont op zijn website ook enkele documenten die hij van het Franse antidopingagentschap (AFLD) gekregen heeft. Daarin wordt de renner tot twee keer toe aangesproken met "Michael" Schumacher. De Franse wielerbond verwart hem blijkbaar met de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1.


Misschien ook interessant: