Tour de San Luis

Gaviria geeft Cavendish sprintles in Argentinië

Mark Cavendish is met een domper aan zijn seizoen begonnen. In de Tour de San Luis moest de Brit van Etixx-Quick.Step zijn meerdere erkennen in het 20-jarige Colombiaanse sprinttalent Fernando Gaviria.

Drie renners kozen voor een vroege vlucht: Leandro Messineo, Iganicio Perez en David Williams. Na 50 kilometer bedroeg hun voorsprong vier minuten. Het peloton controleerde en zorgde ervoor dat de leiders niet te ver uitliepen.

Het was vooral Cavendish' team dat de debatten controleerde en met nog zo'n 15 kilometer voor de boeg waren de vluchters eraan voor de moeite. Enkele renners probeerden nog met een late uitval een massasprint te voorkomen, maar zonder succes.

In de spurt was de jonge Colombiaan Gaviria verrassend sneller dan Cavendish. Voor de 20-jarige neoprof is het zijn eerste grote zege op de weg. Hij behaalde ook al enkele mooie resultaten op de piste. Zo won hij vorige maand nog in Londen de WB in het omnium.

Cavendish reageerde sportief: "Die jonge Colombiaan had een indrukwekkende versnelling in huis. Proficiat! Sorry aan mijn maats dat ik hun werk niet kon afmaken."

Er doen maar twee Belgen mee in San Luis: Kevin De Mesmaekers van het diabetesteam Novo Nordisk en Cavendish' ploegmaat Guillaume Van Keirsbulck. Ze eindigden allebei in het peloton. Maandag wacht het peloton een aankomst op een col van eerste categorie.


Misschien ook interessant: