Schoten (a)

Kittel: 'Vierde keer de Scheldeprijs zou geweldig zijn'

Marcel Kittel (26) is vastbesloten om ook dit jaar elke sprint naar zijn hand te zetten. En daar hoort ook de Scheldeprijs bij. "Met die traditie wil ik niet breken", vertelt de drievoudige winnaar in Schoten.

Het seizoen is nog jong, maar het voorbije weekend knalde Marcel Kittel in Australië al naar zijn eerste ruiker van het seizoen.

"Ik kom net uit een droomseizoen. En 2013 was ook echt goed. Dat waren twee gave jaren. Hopelijk trek ik de lijn door in 2015", vertelt de Duitse sprintbom aan Sporza.

Op woensdag 8 april kan Kittel voor de vierde keer op een rij de Scheldeprijs op zijn palmares zetten. "Het is een traditie om die wedstrijd te koersen. De Scheldeprijs is een zeer belangrijke wedstrijd voor mij. Ook in 2015 wil ik weer aan de start staan in Antwerpen. Een vierde keer winnen zou geweldig zijn."

Trekt Kittel daarna naar de Ronde van Italië? "Dat moet ik nog met het team bespreken. De Ronde van Frankrijk wil ik sowieso weer rijden." De voorbije twee jaar snelde Kittel naar acht ritzeges in de Tour.

De Duitse openbare omroep ARD is volgende zomer weer op de afspraak in de Tour. "Een mooie gelegenheid om ons nog eens aan het grote publiek in Duitsland te laten zien", weet Marcel Kittel. "Het brengt wel een grote verantwoordelijkheid mee. Nu zijn alle ogen op ons gericht. Als we zo blijven koersen, zullen we de verwachtingen ook inlossen."


Misschien ook interessant: