Sint-Niklaas, Cyclo-cross

Sint-Niklaas is apotheose Bpost Bank-trofee in 2016

De veldrit in Sint-Niklaas promoveert volgend seizoen naar de Bpost Bank-trofee. De gebruikelijke afsluiter in Lille haakt af, omdat ze daar ook al het BK organiseren. Zo wordt de "Cyclocross van het Waasland" op 6 februari 2016 de laatste manche in het regelmatigheidscriterium.

Volgend seizoen is Lille het toneel van het Belgisch kampioenschap veldrijden. Om die reden lieten de organisatoren van de Krawatencross weten dat ze geen extra veldrit zullen organiseren voor de Bpost Bank-trofee."Het is voor ons team logistiek onmogelijk om één maand na een slopende BK-organisatie onze Krawatencross te organiseren", luidt het. "Uiteraard nemen we in 2017 weer onze traditionele plaats in als slotmanche van de Bpost Bank-trofee."

De veldrit in Sint-Niklaas, in het Provinciaal Domein De Ster, neemt eenmalig de plaats van Lille in. "Zowel qua parcours, accomodaties als bereikbaarheid voldoet De Ster aan alle kwaliteitseisen", zegt Christophe Impens van Golazo.
"Het is ook een emotionele keuze. De keuze voor Sint-Niklaas is een eerbetoon aan Marc Van Landeghem, die jarenlang de cross organiseerde en ook nog perschef was bij Golazo. Marc overleed één dag na het WK in Ponferrada."

Dit seizoen won Mathieu van der Poel de veldrit in Sint-Niklaas, voor Kevin Pauwels en Wietse Bosmans.


Misschien ook interessant: