Adelaide

Kittel is weer de snelste in de People's Choice Classic

Marcel Kittel heeft al een eerste keer zijn snelle benen getoond in het nieuwe jaar. De Duitser won net als vorig jaar de People's Choice Classic, het opwarmertje voor de Tour Down Under.

De People's Choice Classic wordt traditioneel gereden op de dag voor de start van de Tour Down Under. Op het stadsparcours van Adelaide stond er 30 rondjes op het programma, goed voor 51 vlakke kilometers.

Een handvol renners probeerde tijdens de race iets te forceren, maar een massasprint stond in de sterren geschreven. Daarin was Marcel Kittel (Gian-Alpecin) net als vorig jaar de snelste. Hij troefde Juan José Lobato en Wouter Wippert af. Gianni Meersman was de beste Belg op de zesde stek.

"Ik ben heel gelukkig en trots", straalde Marcel Kittel na de finish. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen staan de zenuwen toch altijd strak gespannen. Ik ben blij dat het goed uitgedraaid is, want een massasprint controleren van zo'n korte race is haast onmogelijk."

"Het is nu mijn derde keer hier in Adelaide. Dat ik hier kan starten met een overwinning maakt het nog mooier. Ik hou van de Tour Down Under en ik kijk uit naar die wedstrijd", zegt de 26-jarige Duitser.


Misschien ook interessant: