Mollema: 'Heb me de laatste jaren niet ontwikkeld'

Na zeven jaar bij dezelfde Nederlandse ploeg te hebben gereden, is Bauke Mollema dit seizoen voor het eerst te bewonderen in het shirt van het Amerikaanse team Trek Factory Racing.

Met onder anderen Fabian Cancellara en Fränk Schleck als ploeggenoten wil Mollema een hoofdrol in de klassiekers en een top-5 klassering in de Tour de France.

"Ik ben supergemotiveerd. De nieuwe omgeving heeft mij goed gedaan. Ik krijg nieuwe prikkels en nieuwe ideeën. Nu krijg ik ook het idee dat ik me de laatste jaren niet echt heb ontwikkeld."

In de winter heeft Mollema ook gewerkt aan zijn tijdrit, het onderdeel waarop hij in zijn laatste Tour de France zo door het ijs zakte. "We zijn vaak op de wielerbaan in Valencia geweest. Veel tijd gestoken in de fiets en bezig geweest met mijn houding. Ik zit nu iets stiller doordat ik mijn positie op de fiets heb veranderd. Ik heb zeker vijf zadels getest. Bij Trek hebben ze uitstekende tijdritfietsen en dat heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing om hier te gaan rijden."


Misschien ook interessant: