Diegem, Cyclo-cross

Nys: 'Geen goede uitslag, wel positief gevoel'

Sven Nys maakte in Diegem zijn wederoptreden na een korte competitiestop. De Belgische kampioen kwam als 16e over de streep. "Het was vis noch vlees. Ik heb vooral genoten van de aanmoedigingen."

Na enkele teleurstellende resultaten liet Nys de wedstrijden in Namen en Zolder aan zich voorbijgaan. In Diegem stond hij opnieuw aan de start. "Het was niet slecht vandaag. De eerste helft van de cross liep het goed."

"Ik ben erg hard gevallen en daarna was de veer wel wat gebroken. Ik probeerde Pauwels nog even te volgen, maar die ging te snel voor mij. Ik zat op het einde door mijn beste krachten."

"Ik word hier 16e. Het resultaat is vergelijkbaar met Essen, maar het gevoel is helemaal anders. Ik wil positief blijven. Ik heb de wedstrijd uitgereden en mijn hartslag zat ook goed. Ik kom van ver, maar ik heb er vertrouwen in. Het komt weer goed."

"Ik wist dat ik niet zou meedoen voor de overwinning. Ik heb vooral heel erg genoten van alle aanmoedigingen van het publiek. Nu is het afwachten hoe ik herstel. Ik bekijk het stapje per stapje. In Loenhout ben ik dan hopelijk weer iets beter."


Misschien ook interessant: