Overijse, Cyclo-cross

Meeusen is Vantornout en co te snel af in Overijse

Tom Meeusen heeft de klassieker in Overijse gewonnen. De renner van Telenet-Fidea had nog genoeg jus in de benen om medevluchters Vantornout, Van der Poel en Walsleben te kloppen in een langgerekte sprint. Sven Nys had een offday en gaf snel op in de Druivencross, die voor geen enkel klassement meetelt.

Sven Nys had gisteren de hulp van de weergoden ingeroepen en kreeg in Overijse wat hij wenste: regen, blubber en modder. Maar van bij de start ging het mis. De Belgische kampioen werd achteruitgeslagen na enkele slippertjes op de glibberige omloop en gaf op.

Mathieu van der Poel voelde zich wel in zijn sas. Samen met Vantornout, Walsleben en Meeusen rukte de 19-jarige Nederlander zich los van de rest van het veld. Pauwels had de trein gemist.

Net voor halfweg achtte Van der Poel de druiven rijp voor een aanval. De talentvolle zoon van Adri sprokkelde tien seconden en even leek een Nederlandse onemanshow in de maak.

Maar dat was zonder Meeusen gerekend. Hij maakte de sprong op een hellende strook, ook Vantornout en Walsleben kwamen opnieuw hun plekje opeisen in de kopgroep.

Meeusen beschikte op papier over de snelste benen en liet niets aan het toeval over. Na een langgerekte sprint mocht hij het zegegebaar maken, Vantornout strandde in het wiel.

De druiven smaakten na afloop lekker zoet voor Meeusen. "Het is leuk dat mijn naam nu ook op de erelijst staat van de Druivencross", reageerde Meeusen.

"Ik won in mijn carrière al enkele mooie crossen, zoals de Koppenbergcross vorig jaar. Overijse past netjes in dat rijtje."

"Voor mij kwam het er vandaag op aan om de rest hun kruit te laten verschieten. En dan vooral Mathieu van der Poel, die gisteren niet van de partij was in Hasselt."

"Toen ik als eerste de slotbocht aansneed, wist ik dat de zege binnen was. Ik heb me vandaag geamuseerd."


Misschien ook interessant: