Giant verder als Duitse wielerploeg

Het team had al een overwegend Duits karakter, met topsprinters als Marcel Kittel en John Degenkolb en de komst van de nieuwe subsponsor Alpecin. Maar in 2015 verandert ook de licentie van nationaliteit. Giant-Shimano wordt Giant-Alpecin, een Duitse wielerploeg."Onze sponsors kijken naar de internationale markt", legt manager Iwan Spekenbrink uit. "Daarnaast zien zij er ook het belang van in om het wielrennen terug te brengen bij het Duitse volk, een doel dat op een lijn ligt met waar wij de afgelopen jaren naartoe hebben gewerkt. Die toewijding hebben ze ook."

De kern van het team is komend jaar nog altijd Nederlands, met negen renners. Het hoofdkantoor blijft ook aan de westzijde van de grens. Maar de komende jaren is het de bedoeling dat er steeds meer Duits talent doorbreekt.

"We blijven verder bouwen door het toevoegen van internationaal talent en deze renners alle mogelijkheden te bieden om vooruitgang te boeken en verder te ontwikkelen tot renners van wereldniveau. Als onderdeel hiervan komt er ook een focus op de ontwikkeling van Duits talent te liggen, om hen de mogelijkheid te bieden hun weg naar het hoogste niveau in de sport te vinden."

De vrouwenploeg gaat in 2015 Team Liv-Plantur heten en behoudt de Nederlandse licentie.


Misschien ook interessant: