Francorchamps, Cyclo-cross

Pauwels wint spektakelveldrit op circuit van Francorchamps

Kevin Pauwels heeft de allereerste veldrit van Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. Hij profiteerde in de slotronde van een val van Lars van der Haar.

Geen Lewis Hamilton of Nico Rosberg in Spa-Francorchamps. Op het legendarische F1-circuit was het woord voor de eerste keer in de geschiedenis aan de veldrijders.

Ter hoogte van de paddock schoot Tim Merlier er als een bolide uit. Vrij snel werd hij opgerold door een tienkoppige groep met daarin alle grote tenoren. Op een loodzwaar parcours - met een strook tot 50% (!) – sloeg de turbo van Pauwels net voor halfweg aan.

Van der Haar pikte aan en het leidersduo was gaan vliegen. In de achtervolging stroopte Nys even de mouwen op, maar die inspanning moest hij even later bekopen. Een podiumplek zou er nooit echt in zitten voor de Belgische kampioen.

Wel in zijn sas: Tom Meeusen. In zijn eentje halveerde hij de kloof op Van der Haar en Pauwels, die zich geen spelletje poker meer konden veroorloven. Toen Van der Haar in de laatste ronde ten val kwam, zag de Nederlander zijn winstkansen in rook opgaan.

Pauwels gaf zijn poleposition niet meer af en balde zijn vuist. Stervende zwanen Van der Haar en Meeusen strompelden binnen als tweede en derde.


Misschien ook interessant: