Schumacher mag twee jaar niet fietsen

Stefan Schumacher mag de volgende twee jaar niet fietsen. De UCI besliste om de straf van het Franse antidopingagentschap, twee jaar schorsing, over te nemen. Pas op 21 januari 2011 mag de 27-jarige Duitser weer aan koersen denken.

De straf van het Franse antidopingagentschap gold tot nu toe enkel op Franse wegen, maar de UCI maakte de schorsing dus wereldwijd. Schumacher werd in de Ronde van Frankrijk van 2008 betrapt op het gebruik van cera, de nieuwste vorm van epo. In de voorbije Tour won hij de twee tijdritten en droeg hij ook de gele trui.

"Schumacher is geschorst van 22 januari 2009 tot 21 januari 2011", maakte UCI-voorzitter Pat McQuaid  bekend op een persconferentie in Parijs. Schumacher reed vorig jaar bij Gerolsteiner, een ploeg dat geteisterd werd door dopingperikelen (onder anderen Bernhard Kohl, red) en uiteindelijk verdween.

Quick-Step sloeg hem daarna aan de haak, maar stootte hem weer snel af toen zijn dopinggebruik aan het licht kwam. Zelf heeft Schumacher dopinggebruik altijd ontkend.


Misschien ook interessant: