Boom baalt van doping Astana

Nog voordat Lars Boom zijn eerste meters maakt in een Astana-shirt, wordt hij al geconfronteerd met het dopingnieuws van de Kazachse ploeg. "Daar baal ik stevig van."

De Nederlandse renner, die in augustus al een contract overeenkwam met Astana, hoorde woensdag alweer van het vierde positieve geval. Dit keer een renner van de opleidingsploeg, de Kazach Viktor Okisjev. Hij leverde, net als talent Ilija Davidenok in augustus, een plas in met daarin sporen van anabole steroïden.

In oktober werden Maksim en Valentin Iglinski, twee broers uit de profploeg, al betrapt op epo-gebruik.

Boom wil er niet veel over kwijt. "Maandag zie ik ze voor het eerst op een trainingskamp in Italië." Naast Boom rijdt ook Lieuwe Westra in 2015 voor Astana, de ploeg die dit jaar met Vincenzo Nibali de Tour de France won.

Of Nibali, Westra en Boom wel aan de start staan van de Tour in Utrecht is nog de vraag. De UCI onderzoekt of het de Kazachse formatie wel een WorldTour-licentie zal verlenen. Een woordvoerder van de internationale wielrenunie liet weten dat "eind november, begin december een beslissing zal worden genomen".
Bekijk ook
'Niets is wat het lijkt bij de UCI'
Opnieuw renner van Astana betrapt


Misschien ook interessant: