Terpstra en Boom genomineerd

De renners Niki Terpstra, Lars Boom en Tom Dumoulin zijn genomineerd voor de titel Wielrenner van het Jaar. Ook mountainbiker Michiel van der Heijden en veldrijder Lars van der Haar maken kans op de Gerrit Schulte Trofee.

Terpstra won dit jaar Parijs-Roubaix. Boom schreef de vijfde rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Dumoulin veroverde een bronzen medaille op de individuele tijdrit bij de wereldkampioenschappen op de weg.

Bij de vrouwen gaat de strijd om de Keetie van Oosten-Hage Trofee tussen Marianne Vos, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Laura Smulders (BMX).

Voor de verkiezing van het talent van het jaar, de Gerrie Knetemann Trofee, zijn Matthijs Büchli, Elis Ligtlee, Wilco Kelderman, Mike Teunissen en Sabrina Stultiens genomineerd.

Een commissie bestaande uit onder anderen bondscoach Johan Lammerts en oud-renners Henk Lubberding, Robbert Slippens en Theo de Rooij heeft de nominaties samengesteld. Op 24 november worden in Den Bosch de prijzen uitgereikt.


Misschien ook interessant: