D'hoore: 'Teleurgesteld, maar dit opent perspectieven'

Jolien D'hoore greep zondagnacht op het EK baanwielrennen net naast de omnium-titel. Onze landgenote presteerde erg regelmatig, maar moest in het slotnummer het goud toch nog afstaan aan de Britse Laura Trott. "Vooraf had ik voor zo'n resultaat getekend. Maar als je er zo dicht bij bent, wil je meer", reageert D'hoore bij Sporza.

"De teleurstelling overheerst toch nog", vertelt Jolien D'hoore. "Ik was zo dicht bij het goud, maar ik heb de titel verloren in de laatste tien meter van de puntenkoers. Het is heel zuur om dat mee te maken."

D'hoore doet nog eens het verhaal van een bewogen puntenkoers, het slotnummer van het omnium. "Al twee dagen draaide het rond Laura Trott en ik. We waren aan elkaar gewaagd en in de puntenkoers moest het gebeuren."

"In dat nummer hadden we gelijke punten en kwam het op de slotsprint aan. Die verliep heel hectisch en ik verloor met een half wiel. Dat is jammer."

Maakte D'hoore een fout in de laatste sprint? "Niet echt", zegt ze. "De hele puntenkoers verliep perfect, tot die laatste meters. Ik zat in het wiel van Trott om de sprint aan te gaan."

"In de laatste bocht kwam er nog een Russische voorbij. Ik passeerde haar bovenaan, Trott ging onderaan. Op die manier eindigde de Britse voor mij. Maar op zo'n moment heb je weinig keuze. Alles wordt beslist in een fractie van een seconde. Dat is sport."

"Vooraf had ik getekend voor zo'n resultaat, maar als je er zo dicht bij bent, wil je meer. Maar dat ik tegen Trott, toch de olympische kampioene, weerwerk kan bieden, opent perspectieven. Ik voel dat ik elke omnium sterker word. Ik heb nog twee jaar tot de Spelen, daar hoop ik top te zijn."

Jolien D'hoore is ook actief op de weg en draagt volgend seizoen het shirt van Wiggle Honda Pro Cycling, een Brits topteam. "Die ploeg staat hoog aangeschreven."

"Ik mag er mijn programma kiezen in functie van de piste en de Spelen in Rio. Dat is perfect. Ik blijf de weg en de piste ook combineren. Ik heb gemerkt dat ik na een goed wegseizoen ook goed ben op de piste. Ik heb ze allebei nodig."


Misschien ook interessant: