Gieten, Cyclo-cross

Van der Poel wint in Gieten zijn eerste klassementscross

De 19-jarige Mathieu Van der Poel heeft in Gieten de eerste klassementscross van het seizoen gewonnen. Ook de tweede plaats was vandaag voor een Nederlander. Lars van der Haar reed heel de dag op kop, maar werd in de laatste ronde voorbijgesneld door zijn landgenoot. Sven Nys werd derde na een inhaalrace.

Het seizoen van Sven Nys begon met een valse noot. Voor de eerste Superprestigewedstrijd van het seizoen reed hij zijn camper vast. Bij de start deed hij dat manoeuvre nog eens over. Hij dook pas als laatste het veld in en begon aan een stevige inhaalrace.

Vooraan snelden Van der Haar en Kevin Pauwels ervandoor. Pauwels bleef even steken in het mulle zand en zag de Nederlander zo aan een lange solo beginnen.

De Belgen Pauwels en Vantornout probeerden samen met belofte Mathieu van der Poel de kloof te dichten, maar enkel de jonge Nederlander zou zijn landgenoot nog terugzien.

Op een ronde van het einde had hij het wiel van Van der Haar eindelijk te pakken. Hij twijfelde niet en ging op en over zijn landgenoot. In de achtergrond fietste Sven Nys nog naar een derde plek.


Misschien ook interessant: