Giro di Lombardia

Kwiatkowski: 'Regenboogtrui geeft ongelooflijk gevoel'

Michal Kwiatkowski (OPQS) start vandaag in de Ronde van Lombardije voor het eerst in zijn regenboogtrui. De kersverse wereldkampioen blikte aan de vooravond van de klassieker nog even terug op het voorbije WK in Ponferrada. "Het duurde een tijdje voor ik besefte dat ik wereldkampioen ben."

“De voorbije week was een totaal nieuwe ervaring voor mij. Na mijn overwinning op het WK was het een beetje moeilijk om me te concentreren op Lombardije, maar eerlijk gezegd ben ik iemand die nooit overwinningen viert en altijd vooruitkijkt naar de volgende wedstrijd", zegy Kwiatkowski.

Kwiatkowski waant zich als een jongetje in een snoepwinkel sinds zijn triomf in Ponferrada. "Toen ik de regenboogtrui gisteravond voor de eerste keer zag, heb ik er niet goed van geslapen. Ik heb zelfs even met de trui op mijn bed staan springen, dat was plezierig."

“Het is een ongelooflijk gevoel om de regenboogtrui te hebben. Ik had niet gedacht dat die zo opvallend en mooi zou zijn. Zeker ook met mijn speciaal aangepaste fiets, ik ben er trots op hoe het er allemaal uitziet. Het is een mooi eerbetoon aan de wereldkampioen.”

De 24-jarige Kwiatkowski is de jongste wereldkampioen sinds Lance Armstrong. “De laatste jaren ben ik er erg op vooruit gegaan. Ik heb grote stappen gezet, zeker in grote wedstrijden zoals de Waalse klassiekers."

"Ik hoop dat ik progressie kan blijven maken. Op mijn leeftijd is het nog altijd belangrijk om bij te leren. Ik heb nog niet de ervaring van andere renners."

Kwiatkowski wil ook in de koers van de vallende bladeren een hoofdrol spelen. “Contador, Valverde en Rodriguez zullen mijn grootste concurrenten zijn. Maar deze wedstrijd is onvoorspelbaar. We zullen wel zien wat er voor mij in zit."

"Op het WK was die aanval niet gepland. Ik zat gewoon vooraan en zag een mogelijkheid. Ook zondag zal het erop aankomen op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Ik heb geen ervaring met deze wedstrijd aangezien ik al twee keer moest opgeven. Ik hoop dit jaar beter te doen en misschien zelfs even goed te doen als vorige week."


Misschien ook interessant: