Koolskamp

Arnaud Démare wint Kamioenschap van Vlaanderen

De Fransman Arnaud Démare (FDJ.fr) heeft in Koolskamp het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. In een massasprint was hij sneller dan de Sloveen Luka Mezgec (Giant-Shimano) en onze landgenoot Jonas Vangenechten (Lotto-Belisol).

Een groep van dertien renners besliste om de wedstrijd hard te maken en trok in de aanval. Bij de dertien enkele grote namen. Onder meer André Greipel (Lotto-Belisol), Nico Sijmens (Wanty Group-Gobert) en Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) reden een hele dag mee voorin.

De dertien kregen echter nooit meer dan drie minuten voorsprong van het peloton, waar het de sprintersploegen waren die de achtervolging kleurden. Trek Factory Racing, Garmin-Sharp, Giant-Shimano, FDJ.fr en Lotto-Belisol namen de grote groep op sleeptouw en dichtten de kloof met de overgebleven vluchters, na een zinderende slotfase, pas erg laat.

In de straten van Koolskamp volgde een massasprint waarin Arnaud Démare uiteindelijk aan het langste eind trok. De jonge Fransman haalde het voor nog twee jonge knapen: Mezgec en Vangenechten. Voor de Franse kampioen was het de tiende overwinning van het seizoen.

"Er werd van bij de start heel nerveus gereden, wat zorgde voor een hels tempo de eerste wedstrijdkilometers. Toen die groep met dertien weg geraakte, kwam er relatief meer stilte in het peloton. Mijn team heeft me in de eindsprint perfect afgezet. Op 150 meter van de eindmeet ben ik eruit gekomen en gaf ik vol door. Ook al kwam Mezgec nog gevaarlijk opzetten, ik haalde het toch. Dat ik hier de Vlaamse Leeuwen-trui als toemaatje krijg, is een heel leuk gegeven. Een mooi souvenir want ik hou ervan om in Vlaanderen te rijden."


Misschien ook interessant: