World Championship, Road, Juniors

Tom van Damme: 'Donkere schaduw over het WK'

De Belgische bond heeft van de UCI verkregen dat op het WK tijdrijden bij de junioren niemand met het rugnummer 1 zal rijden. Dat nummer was voor Igor Decraene weggelegd. "Zijn dood zindert nog na bij de nationale selectie", zegt bondsvoorzitter Tom Van Damme.

Bij de bekendmaking van de Belgische WK-selecties stond Tom Van Damme nog eens stil bij het overlijden van Igor Decraene.

"Zijn dood heeft er diep ingehakt. Niet alleen bij vrienden, familie en kennissen, maar ook bij de bond. Voor bondscoach Carlo Bomans was het moeilijk om de knop om te draaien. Hij begeleidt ook de junioren en kende Igor heel goed."

"We hadden er ook alle vertrouwen in dat Igor in Ponferrada opnieuw een knalprestatie zou neerzetten. Er hangt voor ons toch een donkere schaduw over het WK", zegt Van Damme (naast Bomans op kleine foto).

De Belgische bond vroeg de UCI om bij de tijdrit voor de junioren niemand met het rugnummer 1 te laten rijden, wat Decraene was toegekomen. "We zijn zeer blij dat de UCI dat verzoek ingewilligd heeft."


Misschien ook interessant: