Vuelta a España

Aru voert bisnummer op, Froome springt over Valverde

De Italiaan Fabio Aru heeft een tweede ritzege in deze Vuelta binnengehaald. Hij versloeg Froome in de sprint bergop, maar de Brit doet wel een goeie zaak in het klassement.

Het had heel wat voeten in de aarde voor het peloton een groepje lieten wegrijden. De Fransen Dupont en Le Bon en bergkoning Luis Leon Sanchez slaagden daar toch in.

Movistar hield de drie stevig aan de ketting, waardoor ze nooit de illusie hadden om voor de dagzege te kunnen meespelen. Sanchez hoopte op de eerste beklimming van de Monte Castrove nog wat te sprokkelen, maar dat vergde een ultieme inspanning.

Movistar was toen al een tijdje van het voorplan verdrongen door Sky. Een oplettende Froome pikte bij een tussensprint twee seconden terug op Valverde.

Op de tweede en laatste beklimming van de Monte Castrove leek hij die inspanning aanvankelijk te moeten bekopen. Toen de toppers reageerden op wat vroege prikken, had de Brit moeite om aan te sluiten.

Toch werd het tempo er voortdurend uitgehaald. Aru, de nummer 5 in de stand maar ongevaarlijk voor het podium, voelde dat er iets te rapen viel. Froome wipte er als enige nog naartoe. Concurrent Valverde bleef zonder antwoord.

Froome deed er alles aan om zoveel mogelijk tijd te pakken. Aru zat te gniffelen in zijn wiel. Er was geen kruid gewassen tegen de eindjump van de Italiaan. Froome klimt naar de tweede plaats in de stand, op 1'19" van Contador.


Misschien ook interessant: