Tour of Alberta

Impey snoept Dumoulin eindzege in Alberta af

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Orica) heeft de slotrit in de Tour of Alberta gewonnen en springt door de 10 bonificatieseconden ook over Tom Dumoulin (Giant) naar de eindzege. "Als je gokt, loont dat soms", reageerde Impey blij. Hij spoelde een nare periode helemaal door: voor de Zuid-Afrikaan was het zijn eerste koers, nadat hij eind augustus vrijgesproken was van een positieve dopingcontrole.

Impey, die met een achterstand van 9 seconden op Dumoulin aan de slotrit begon, won voor Ryan Anderson, Ramunas Navardauskas en onze landgenoot Sep Vanmarcke, die vrijdag nog had gewonnen (in een spurt tegen onder anderen Navardauskas).

Impey kreeg als ritwinnaar ook 10 bonificatieseconden, net genoeg om ook nog de eindzege mee te graaien. Tom Dumoulin was mee in de groep van 28 renners die voor de ritzege spurtten, maar kon met een 16e plaats de putsch niet verhinderen.

Dumoulin droeg de leiderstrui vanaf de eerste dag bij zijn winst in de proloog. "Met één seconde op de laatste dag verliezen is niet te geloven", baalde de Nederlander.

Impey kwam, zag en overwon op de slotdag in Edmonton: "We hadden niks te verliezen. We namen in het initiatief en probeerden elke mogelijke seconde mee te grabbelen. We gokten, maar soms loont dat."


Misschien ook interessant: