Vuelta a España

Niemiec juicht op mythische Lagos de Covadonga

Een week na Winner Anacona heeft Niemiec Lampre een nieuwe Vuelta-triomf bezorgd. Op de finish bergop gaven Contador, Rodriguez en Valverde elkaar geen duimbreed toe.

Een déjà vu was het, toen de drietand Contador-Valverde-Rodriguez elkaar het vuur aan de schenen legde op de slotklim. Twee jaar geleden verzorgden dezelfde 3 protagonisten de show in de Vuelta. Contador trok toen aan het langste eind.

In de schaduw van de strijd tussen de grote tenoren vocht Niemiec lange tijd tegen Cameron Meyer voor de ritzege. Op weg naar de wondermooie meren van Covadonga waren ze er samen met Vandewalle, Degenkolb en Aramendia opuit getrokken.

Niemiec won het pleit door Meyer 4,5 km voor de top achter te laten. Achter hun ruggen bestookten de favorieten elkaar aan de lopende band.

Rodriguez opende de debatten, maar net als Contador kon hij met zijn prikjes maar weinig schade aanrichten. Valverde gleed telkens netjes mee met zijn 2 landgenoten.

Voor de ritzege kwamen de 3 Spaanse tenoren net te laat. Contador kreeg in de slotfase nog 5 seconden aangesmeerd. Froome bolde binnen op 12 seconden en ziet Rodriguez nu naast zich pronken op de 3e plaats. Morgen krijgen de renners opnieuw zware bergkost voorgeschoteld.


Misschien ook interessant: