World Championship, Road, Elite (F)

Vos kent haar knechten voor WK

Op 27 september verdedigt Marianne Vos in het Spaanse Ponferrada haar wereldtitel op de weg. Bondscoach Johan Lammerts heeft naast Vos, die de afgelopen acht keer (!) bij de eerste twee finishte, nog acht vrouwen aangewezen.

Lucinda Brand en Chantal Blaak zijn allebei van de partij. Zij wonnen recent nog een wereldbekerwedstrijd. Brand was zaterdag de beste in Plouay en Blaak won een week eerder in het Zweedse Vargarda. Daarnaast reizen ook Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann, Iris Slappendel, Sabrina Stultiens en Annemiek van Vleuten naar Spanje voor de wegrace.

Opvallendste afwezige is sprintster Kirsten Wild. Zij bereidt zich nu al voor op het baanseizoen, met als uiteindelijke doel plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016.

Ellen van Dijk verdedigt haar mondiale titel in het tijdrijden. Ook Blaak en Van Vleuten zijn door bondscoach Lammerts aangewezen voor dat onderdeel.

Bij de beloften hoopt Mathieu van der Poel hoge ogen te gooien in de wegrace. Hij won in 2013 nog de titel bij de junioren. Ook Sam Oomen, Timo Roosen, Lennard Hofstede en Mike Teunissen staan aan de start.

De selectie voor de mannen wordt op 15 september bekendgemaakt, een dag nadat de Vuelta is afgelopen.


Misschien ook interessant: