Eddy Merckx: 'Onderging kleine ingreep voor hartprobleem'

Wielerlegende Eddy Merckx (69) is gisteren geopereerd door cardioloog Carlos Brugada in het UZ van Jette. Merckx voelde zich vorig weekend niet goed en had last van hartritmestoornissen en bloeddrukval. "Het was maar een kleine ingreep en ik mag straks naar huis", liet Eddy Merckx Sporza weten.

Eddy Merckx voelde zich vorig weekend niet goed. Hij had last van bloeddrukval en liet zich onderzoeken. Een operatie drong zich op.

Gisteren ging de wielerheld onder het mes. "Er werd geen stent of zo geplaatst. Het was gewoon een kleine ingreep om te voorkomen dat ik bloedklonters zou ontwikkelen door de combinatie van hartritmestoornissen en de lage bloeddruk", zegt Merckx.

Vijfvoudig Tour-winnaar Eddy Merckx onderhoudt zijn conditie door te fietsen. Zaterdag zat hij nog 70 km in het zadel, zondag zelfs 80. Vorige week deed hij ook de Ice Bucket Challenge en liet hij een emmer ijswater over zich uitgieten.

Merckx neemt al lang medicatie voor zijn hart. Hij heeft een heel lage hartslag, en kreeg enkele jaren geleden ook een pacemaker ingeplant.


Misschien ook interessant: