Impey vrijgesproken: 'Ik ben ontzettend opgelucht'

Orica-GreenEdge kan opnieuw rekenen op Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan had een tijdje geleden een positieve dopingplas afgeleverd, maar is nu vrijgesproken. "Deze zaak heeft me veel schade berokkend, maar ik wist dat ik onschuldig was", zegt Impey.

Daryl Impey werd begin juli op non-actief gezet door zijn ploeg Orica-GreenEdge. Bij een dopingcontrole na het Zuid-Afrikaans kampioenschap tijdrijden werden bij de 29-jarige renner sporen van probenecide teruggevonden. Dat is een middel dat dopinggebruik kan maskeren.

Impey heeft vanaf het begin zijn onschuld staande gehouden en is nu ook vrijgesproken. Een commissie in Johannesburg oordeelde dat Impey's positieve plas het gevolg was van een besmet voedingssupplement, dat hij te goeder trouw gekocht had bij zijn apotheker.

"Ik ben ontzettend opgelucht dat ik opnieuw kan fietsen en dat ik niet geschorst wordt. Ik had vertrouwen in mijn verdediging en ik ben dankbaar dat ik de kans gekregen heb om mijn naam te zuiveren."

"Ik besef wel dat deze zaak mij veel schade berokkend heeft. Dit was slechte publiciteit en er is met veel modder gegooid. Dat kan nooit meer worden rechtgezet. Maar ik wist dat ik onschuldig was en dat kon ik zwart-op-wit bewijzen."

"Het was een moeilijke periode. Deze zaak heeft me bijna mijn carrière gekost. Ik ben Orica-GreenEdge dankbaar dat ze me de mogelijkheid hebben gegeven om dit netjes af te handelen. Nu wil ik snel weer naar mijn ploegmaats en wedstrijden fietsen."

Orica-GreenEdge is ook tevreden dat het opnieuw een beroep kan doen op de Zuid-Afrikaan. "We zijn heel blij dat hij vrijgesproken is. We kijken ernaar uit om weer op hem te kunnen rekenen in de wedstrijden", klinkt het.

"Daryl is een heel belangrijke pion voor ons. We zijn tevreden met de manier waarop hij deze hele zaak heeft beleefd. We zullen hem zo snel mogelijk opnieuw laten koersen."


Misschien ook interessant: