Vuelta a España

Degenkolb geeft de rest alweer het nakijken

John Degenkolb heeft voor de tweede opeenvolgende keer mogen juichen in de Ronde van Spanje. De Duitser van Giant-Shimano was in de sprint sneller dan Bouhani. Jasper Stuyven sprintte naar een vierde plaats. Philippe Gilbert kwam te vroeg op kop en eindigde zevende.

Tony Martin had nog een dure rekening openstaan in de Vuelta, nadat hij vorig jaar in de slotmeters van de 6e rit opgepeuzeld werd door de meute. Samen met Pim Ligthart (Lotto-Belisol) muisde hij er vandaag in een verzengende hitte vanonder.

Abrupt kneep “der Panzerwagen” op 80 km van de finish zijn remmen dicht, omdat de voorsprong niet langer boven de 2 minuten klom. De arme Ligthart moest het zo alleen rooien in het dorre Spaanse landschap.

Bij de laatste tussensprint van de dag zette Froome met ploegmaat Knees een mini-koppeltijdrit op poten. De Brit kaapte twee seconden weg en verkocht zijn rivalen zo een kleine mentale dreun.

“Dat kan ik ook”, moet Contador gedacht hebben, die zijn manschappen het bevel gaf om het peloton uit elkaar te rijten. Daniel Martin leek het kind van de rekening te worden, maar de Ier knokte zich terug in de frontlinie.

Van Ligthart was er ondertussen geen sprake meer voorin, waardoor de sprinters hun spierballen nog eens mochten laten rollen. Degenkolb deed vakkundig het deurtje dicht voor een jammerende Bouhanni. Stuyven eindigde knap vierde, Gilbert zevende. De rode leiderstrui blijft in handen van Matthews.


Misschien ook interessant: