Vuelta a España

Matthews is ook op de afspraak in de Vuelta

Michael Matthews heeft de derde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Australiër timede op een hellende aankomst zijn jump perfect. Hij is ook de nieuwe leider.

De derde etappe bracht de renners van Cadiz naar Arcos De La Frontera. Bij temperaturen tot 37° was het puffen geblazen en dat was duidelijk merkbaar.

De renners hadden niet veel zin om de aankomstplaats snel te bereiken en hielden er een gezapig tempo op na. In de Spaanse bakoven vormden vijf renners de vlucht van de dag.

Hun bonus van acht minuten smolt als sneeuw voor de zon toen Orica-GreenEdge zich op kop van het peloton nestelde. Ook een moedige solo poging van Mas Bonet bracht geen zoden aan de dijk. De Spanjaard kwam als eerste boven op twee cols van derde categorie en kan zich troosten met de bollentrui.

Voor echt vuurwerk was het wachten tot de slotkilometer. Op de hellende aankomst bekroonde Matthews het werk van zijn ploeg. Hij remonteerde Daniel Martin in de laatste meters en mag door de bonificatieseconden ook de rode leiderstrui in ontvangst nemen.

De derde rit in een notendop

   Winnaar van de dag: Orica-GreenEdge sleurde bijna de volledige etappe aan de kop van het peloton. De Australische wielerformatie had duidelijk zijn zinnen gezet op de derde rit. Michael Matthews bekroonde het werk van zijn team en rondde het klusje af.
   Moment van de dag: Het peloton wordt op tien kilometer van de streep even opgeschrikt. Ex-rode trui drager Castroviejo maakt kennis met het asfalt nadat hij een eetzak probeert aan te nemen. Ook zijn ploegmaat Malori gaat tegen de vlakte.
   Opvallend: Jacques Van Rensburg wil zich duidelijk in de kijker rijden deze Vuelta. De Zuid-Afrikaan was al voor de tweede dag op rij mee in de ontsnapping. Gisteren reed Van Rensburg ook al bijna 150 kilometer in de aanval.


Misschien ook interessant: