USA Pro Cycling Challenge

Voigt loopt afscheid door de grote poort mis

De 42-jarige Jens Voigt heeft in zijn laatste profkoers, de USA Pro Challenge, bijna nog een zege weggekaapt. Voigt werd in Colorado pas in de slotkilometer gevat. Elia Viviani won vervolgens overtuigend de massasprint. Tejay van Garderen blijft leider, Ben Hermans derde.

Het stratencircuit in en rond Colorado, met telkens de beklimming van de Garden of the Gods, nodigde uit tot aanvallen. Zoiets moet je Jens Voigt geen twee keer vragen, zeker niet in zijn afscheidskoers. Met enkele mindere goden ging hij op pad.

Op de derde beklimming van de Garden of the Gods ging Voigt soloslim. Het peloton liet de Duitser erg lang sudderen. Zo lang zelfs dat hij mocht hopen op een schitterend einde van zijn carrière.

Maar dat was hem niet gegund. In de laatste kilometer werd Voigt alsnog gegrepen. In de sprint degradeerde Elia Viviani de concurrentie, ook al is die in dit deelnemersveld niet zo indrukwekkend.

Voigt genoot: "Ik denk dat ik vandaag mijn afscheidsronde heb gemaakt. Het voelde geweldig om daar nog een keer alleen voorop te rijden. Ik voelde mij leven."


Misschien ook interessant: