Tour de France

Le Tour: 'Dit blijft voor altijd de Tour van 'wat als''

Sporza-commentator José De Cauwer blikte in het Radio 1-programma De Ochtend terug op de Ronde van Frankrijk. "We zullen ons eeuwig blijven afvragen hoe deze Tour had kunnen lopen met Froome en Contador." Voor de Belgen was De Cauwer bijzonder streng. "Geen enkele Belg kan de Tour met opgeheven hoofd verlaten."

"Wat als? Die vraag zal eeuwig door ons hoofd blijven spoken", zei De Cauwer. "Oké, Nibali reed op de kasseien al twee minuten weg, maar had hij Froome en Contador ook bergop kunnen volgen? Daar zullen we nooit een antwoord op krijgen."

"Het is jammer, maar we zullen het met Nibali moeten doen. De Italiaan sloeg ook al snel een grote kloof op de overige concurrenten. De strijd voor de overwinning werd zo al snel saai, maar voor de andere ereplaatsen werd er wel geknokt."

Het mooiste moment was voor de Sporza-commentator toch de rit over de kasseien. "Dat was geen echte Tourrit, maar het bleef wel bijzonder. Renners die anders weg blijven uit Parijs-Roubaix moesten nu proberen om recht te blijven op die natte kasseien."

"Eigenlijk stelde in deze Tour vooral de Belgen mij teleur. Weinig landgenoten mogen deze Tour met opgeheven hoofd verlaten. Zeker Jurgen Van den Broeck (foto) niet. Hij legt zijn doelstellingen onrealistisch hoog en dat werkt verlammend. De andere Belgen moesten vooral het knechtenwerk opknappen. Alleen Greg Van Avermaet kon me enigszins bekoren."

"Nu is het weer een jaar reikhalzend uitkijken naar de volgende Tour. Dan krijgen we hopelijk wel de Ronde waar iedereen dit jaar van droomde, met Contador, met Froome en met Quintana. Hopelijk krijgen we dan een antwoord op al onze vragen van dit jaar."


Misschien ook interessant: