Tour de France

Le Tour: 'Mooier dan ik me kon voorstellen'

Vincenzo Nibali heeft zich met zijn eindzege in de Tour de France bij een select gezelschap geschaard. De Italiaan is pas de zesde renner in de geschiedenis die erin slaagt zowel de Giro, de Vuelta als de Tour te winnen. "Dit soort successen boek je nooit alleen."

Na de Vuelta in 2010 en de Giro in 2013 mag Vincenzo Nibali nu ook de Tour op zijn palmares zetten. Hij komt zo in een indrukwekkend lijstje met Jacques Anquetil, Alberto Contador, Felice Gimondi, Bernard Hinault en Eddy Merckx. Een duidelijk geëmotioneerde Nibali nam het woord op het Tour-podium."

Ik had wel al het idee dat de vreugde op de Champs-Elysées met niks te vergelijken zou zijn ", zei Nibali. "Maar nu ik hier op de hoogste trede van het podium sta, is het nog mooier dan ik me kon voorstellen."

"Ik heb dag na dag aan dit succes gebouwd in deze Tour. De voorbereiding is al in de winter begonnen toen we met het team beslist hebben dat de Tour mijn doel voor dit seizoen moest worden."

Nibali nam ook uitgebreid de tijd voor een dankwoord. "Wanneer je dit soort successen boekt, doe je dat nooit alleen. Ik moet al mijn uitstekende collega's bedanken, ook zij die er niet bij waren in Frankrijk."

"Ik bedank ploegmanager Martinelli, één van de beste in de wereld. Ook Vinokoerov moet ik bedanken, omdat hij me naar Astana bracht. Daarnaast zijn er nog mijn trainer Slongo, mijn manager en natuurlijk mijn familie. Ik draag deze zege aan hen op."

   Jean-Christophe Péraud (tweede): "Ik moet het altijd wat moeilijker maken dan een ander, vandaar die val. Maar het is gelukkig goed afgelopen. Deze tweede plaats heeft ook een Belgisch tintje. Ik moet Lotto bedanken dat het mij destijds de kans heeft gegeven om het op de weg te proberen. Dit zal ik net als mijn zilveren medaille in Peking (in het mountainbike) koesteren. Voor mij voelen ze allebei als zeges aan."
   
Thibaut Pinot (derde): "Dit is het einde van drie weken stress, maar nu rest er niets dan vreugde. Ik besef het nog niet zo goed. Ik wil nu nog niet te veel aan de toekomst denken en aan een mogelijke eindzege. Nu wil ik eerst wat genieten van deze podiumplaats."


Misschien ook interessant: