Tour de France

Le Tour: 'Nieuwe fiets foute keuze'

Bauke Mollema zakte door een dramatische tijdrit (140ste) naar de tiende plaats in het algemeen klassement van de Tour de France. Zijn keuze voor een nieuwe tijdritfiets pakte volledig verkeerd uit.

"Ik wilde de gok wel nemen", aldus Mollema na afloop. "De fiets was een stuk sneller getest dan de oude fiets. Ik reed er wel voor het eerst op, heb het hele jaar niet op de tijdritfiets kunnen rijden. Achteraf de verkeerde keuze."

"Dit was echt een drama", ging de Belkin-renner verder. "Na tien kilometer was ik helemaal verkrampt. Ik voelde het in de billen en de hamstrings en kon geen kracht meer zetten. Ik kwam niet meer vooruit, moest sommige stukken zelfs gaan staan. De fiets is natuurlijk goed, maar ik ben er niet aan gewend. Door een andere houding kreeg ik kramp."

Mollema stak de hand in eigen boezem: "Achteraf is het mijn eigen fout."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:28


Spinner

Published by: Spinner at 2014-07-26 18:53:17Niet erg professioneel van Bauke en de Belkin-ploeg. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de voorbereiding van de winnaar. Ook maar eens goed kijken hoe hij (Tony Martin dus) bijvoorbeeld omgaat met zijn rugnummer.

Ik ben overigens verbaasd dat er in Nederland zo weinig aandacht is voor de prestaties van Kruijswijk. Een renner met heel veel (klim-) talent die na vele tegenslagen weer langzaam naar het oude niveau terugkeert. En dat ondanks het knechten voor Bau en Lau. Jammer dat er in Nederland zo weinig aandacht aan gegeven wordt.  Deze Kruijswijk was in 2011 wel 8e in de Giro!

Reply