Van der Poel: 'Vereerd door de interesse van de grote ploegen'

Mathieu van der Poel was met zijn vader te gast bij Vive le Vélo. Het bezoek van de wereldkampioen veldrijden en wielrennen bij de junioren ging niet onopgemerkt voorbij in Frankrijk. De ploegleiding van de WorldTour-ploegen tonen grote interesse in het 19-jarige Nederlandse talent. "Maar ik heb nog geen spijt van mijn keuze voor het veldrijden."

"Ik heb de keuze gemaakt om tot 2017 bij BKCP te tekenen en van die keuze heb ik nog geen spijt", stelt Mathieu van der Poel. "Ik heb de zekerheid die andere ploegen me niet hadden kunnen geven. Maar ik ben wel vereerd met de interesse van de grote ploegen."

"Het is leuk dat ik zonder druk aan de wedstrijden kan beginnen. Ik mag altijd mijn eigen ding doen en ze verwachten niet van me dat ik elke wedstrijd win."

"Vaak willen renners te vroeg weg", vult zijn vader en oud-wielrenner Adrie van der Poel aan. "Velen denken dat ze er mentaal en fysiek klaar voor zijn, maar vaak is dat niet het geval. Een jongere die wedstrijden wint, moet je een winnaar houden."

"Mathieu maakt zelf de keuze en ik denk dat hij een goed compromis heeft. Hij krijgt vertrouwen van zijn ploeg. Zijn programma op de weg wordt ook zwaarder."

   Nico Verhoeven (ploegleider Belkin): "Mathieu is gewoon een toptalent. Echt topkwaliteit, want hij maakt probleemloos de overstap naar een nieuwe lichting. Op dit moment is hij op profniveau een van de beste profs te wereld."
 
 Marc Sergeant (teammanager Lotto-Belisol): "Hij heeft onze interesse gewekt in de Ronde van België. Hij is meer dan een veldrijder en zijn toekomst ligt zeker op de weg. Hij is meer dan welkom bij ons."
 
Bjarne Riis (teammanager Tinkoff-Saxo): "Ik heb gehoord dat het een enorm talent is. Hij wint heel veel en het is een interessante renner. Hij past wel in mijn ploeg."
 
Wilfried Peeters (ploegleider Omega Pharma-Quick Step): "Als hij kiest voor de weg, staan we klaar voor hem. We hebben al lachend gesproken over wanneer hij bij ons een contract tekent."


Misschien ook interessant: