Molema: 'We zullen zien of ik bij Belkin blijf'

Bauke Mollema en Laurens Ten Dam waren te gast bij Vive le Vélo. De Belkin-ploegmaats prijken respectievelijk op de 7e en 8e plaats in de stand en zullen nog moeten uitvechten wie de beste Nederlander wordt. "Ik hoop dat we allebei in de top tien blijven."

Bauke Mollema heeft in de Pyreneeën een stevige sprong gemaakt in het klassement naar de zevende plaats. Hij toonde een totaal andere vorm dan in de Alpen.

"Dit was veruit mijn beste dag in de Tour", zegt Mollema. "Zeker de Alpen waren voor mij teleurstellend. Vandaag had ik het oude gevoel weer terug. Tijdens de kasseienrit heb ik veel last gehad van mijn darmen en dat heeft me wel wat energie gekost."

"Maar de benen waren niet goed genoeg om een gooi te doen naar een ritzege. Ik haalde nooit mijn normale niveau en dan kan je niet winnen tegen de renners die fris zijn."

"Dan vecht ik liever voor het klassement. Ik heb nu wat tijd kunnen terugwinnen, maar Tejay Van Garderen is een betere tijdrijder, dus dat wordt moeilijk om hem nog voorbij te steken. Maar ik hoop wel dat ik en Laurens in de top tien blijven."

De transfers mogen maar op 1 augustus bekendgemaakt worden, maar geruchten koppelen Mollema aan Trek Factory Racing. "We zullen wel zien of ik volgend seizoen bij Belkin blijf", zegt hij. "Ik hoop dat hij blijft", reageert Ten Dam. "Hij is een goede ploegmaat en we lachen heel wat af."

Laurens Ten Dam viel net uit de top tien in de laatste Pyreneeënrit, maar hij mag zich gelukkig prijzen dat hij weinig tijd verloor. "Ik kwam met de eerste vijf boven op de Tourmalet en toen voelde ik dat ik een lekke band had. Maar Kruijswijk was me al voorbij en kon me geen wiel geven."

"Gelukkig had Lars Boom een ongelofelijke beklimming gereden. Hij heeft zijn wiel afgestaan en kon even later weer aansluiten bij mij. Toen heeft hij me nog tien kilometer geholpen om de kloof te dichten. Hij heeft me gered vandaag."


Misschien ook interessant: