Tour de France

Le Tour: 'Ik heb het beste eruit gehaald'

Drie Belgen maakten deel uit van de 21 koplopers die als eersten de Port de Balès aansneden, maar Greg Van Avermaet, Jens Keukeleire en Jan Bakelants konden niet volgen op de slotklim. Van Avermaet kwam uiteindelijk nog het dichtst en strandde op een zesde plaats. "Ik had er niet echt op gehoopt."

Greg Van Avermaet bolde slechts 13 seconden na Michael Rogers over de streep in Bagnères-de-Luchon. "De Port de Balès is iets te lastig, maar ik probeerde zo lang mogelijk aan te klampen", zegt de renner van BMC. "Maar het stijgt in trapjes en dat ligt me beter dan een steile klim."

"Ik kwam nog redelijk dicht bij de leiders, maar ik kende de afdaling niet. Ik had ook niemand bij mij om terug te komen. Net aan de finish kwam ik dan nog dichtbij, maar Rogers was al weg."

"Ik had ook niemand voor mij om de bochten in te schatten. Zelfs geen ploegauto of motor reed voor me uit. Net die kleine beetjes kunnen helpen in zo'n technische afdaling."

"Dit was een etappe die mij minder lag, maar ik heb duidelijk nog altijd de goede benen. Ik had er ook niet echt op gehoopt. Ik kon meegaan met de vlucht en ik heb het beste eruit gehaald."

Ook Jens Keukeleire (Orica-GreenEdge) maakte indruk tijdens de eerste rit in de Pyreneeën. Hij moest de koplopers lossen op de Port de Balès en kwam uiteindelijk samen met Nibali als 22e over de finish.

"Het was een heel lastige dag", vertelt Keukeleire. "Ik ben hier nog nooit geweest dus ik wist niet wat ik moest verwachten van de laatste klim. Het was sowieso niet gemakkelijk om mee te gaan met de klimmers op een beklimming buiten categorie."

"Ik was mee in de vroege vlucht en dat was iets dat ik nog eens wou proberen. Natuurlijk hoop je dan op een iets beter resultaat, maar het was iets te lastig."


Misschien ook interessant: