Tour de France

Le Tour: 'Top tien is een mooi doel'

Naarmate de Tour de France vordert, komt Laurens ten Dam steeds dichterbij een notering in de top tien. Waar de Tour nog moeizaam voor Ten Dam begon, lijkt hij zijn draai inmiddels gevonden te hebben. De Belkin-renner is de nummer twaalf op 42 seconden van een plek bij de beste tien.

"Normaal lette ik nooit zo op uitslagen", bekende Ten Dam tijdens de Avondetappe. "Maar naarmate ik dichterbij kom, is het wel een mooi doel. In de top tien van een grote ronde rijden heb ik wel eens gedaan, maar dat was in de Vuelta. Als kleine jongen wist ik precies wie er in de toptien reden van de Tour."

Waar Ten Dam vorig jaar in de beginfase juist over goede vorm etaleerde, lijkt hij het beste nu voor het laatst bewaard te hebben. "Ik hoop het. Ik voel me nu in ieder geval een stuk beter dan tijdens het begin. Zo kwam ik een beetje ziek aan in Engeland en op de kasseien en in de Vogezen had ik ook niet echt goede benen. Nu voel ik me goed."

Samen met ploeggenoot Bauke Mollema heeft Belkin nu twee kanshebbers op een toptien-notering. "Maar hij blijft onze absolute kopman", benadrukt Ten Dam. "Maar ik heb vandaag ook de bescherming gehad van de jongens. Ik heb niet op Bauke gewacht en kreeg opdracht maar te blijven volgen, ik heb namelijk geen ogen in mijn achterhoofd. Ik ben blij met mijn prestatie."


Misschien ook interessant: