Tour de France

Le Tour: Kittel scoort hattrick in Rijsel

Marcel Kittel heeft zijn derde etappezege in de Tour gegrepen. De Duitser kon de Noor Alexander Kristoff pas in de laatste meters voorbijvliegen. Arnaud Démare eindigde derde in zijn zog. Greipel kwam opnieuw niet in het stuk voor. De gele trui blijft in het bezit van Vincenzo Nibali.

Eén renner liet het Franse luik van de Tour aan zich voorbijgaan, maar wat voor één: Andy Schleck (winnaar 2010) had te veel last van zijn val in de rit naar Londen.

Nog een grotere naam ging in de eerste kilometers op Franse
bodem ook onderuit: titelverdediger Chris Froome kwam er met wat schaafwonden vanaf.

Intussen waren de vluchters van de dag, Thomas Voeckler en Luis Angel Mate met name, al op pad vertrokken. De voorsprong liep nooit echt hoog op.

De Supersprint zorgde even voor wat opwinding in het peloton. De toppers vreesden voor waaiers in de uitloopstroken, maar het echte vuurwerk bleef uit. Voor vluchter Mate, die twee keer kort na elkaar lekreed, was het wat te veel van het goeie. Hij werd ingelopen.

Voeckler zag het graag gebeuren, want plots stonden alle spots alleen op hem gericht. Tot 15 km van Rijsel hield de strijdlustige Fransman het nog vol.

Lotto-Belisol moest nog voor de sprint een tik incasseren. Drie renners gingen tegen de vlakte bij een rotonde, waaronder Bart De Clercq.  Greg Henderson moest noodgedwongen opgeven.

De trein van Greipel was onthoofd en de Duitser zou opnieuw geen rol spelen in de massasprint. Zijn landgenoot Kittel was wel weer op afspraak, maar hij kreeg de zege niet in de schoot geworpen.

Alexander Kristoff bleef lange tijd op kop en Kittel kon de Noor pas in de laatste meters voorbijvliegen. Arnaud Démare strandde op de derde plek. Kittel pakt zo zijn derde etappezege in deze Tour. Nibali blijft eigenaar van de leiderstrui.


Misschien ook interessant: